Mainos
Mainos

WP: Yhdysvaltain hallinto pohtii lisää valtaa karkotuksista vastaavalle virastolle – Trumpin siirtolaislinja hieman pehmennyt

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hallinto pohtii lisävaltuuksien antamista laittomasti maahan tulleiden ihmisten karkotuksista vastaavalle virastolle, uutisoi Washington Post.

Tällä hetkellä kotimaan turvallisuudesta vastaava virasto pystyy ohittamaan karkotuspäätöksissä tuomioistuimet vain niissä tapauksissa, joissa laittomasti maahan tullut ihminen on asunut maassa alle kaksi viikkoa ja hänet on otettu kiinni maksimissaan 100 mailin eli noin 160 kilometrin päässä rajasta.

Lehden käsiinsä saaman muistion mukaan virastolle harkitaan annettavan valtuudet karkottaa kaikkialta Yhdysvalloista kiinniotetut laittomasti maahan tulleet ihmiset, jotka eivät voi todistaa asuneensa Yhdysvalloissa yli 90 päivää.

Kaksi viranomaislähdettä on vahvistanut lehdelle, että ehdotus on harkinnassa. Ehdotus ei lehden mukaan vaadi kongressin hyväksyntää, jotta se voidaan asettaa voimaan.

Prosessista perillä olevan lähteen mukaan ehdotusta käsittelevä muistio kiersi Valkoisessa talossa toukokuussa. Lähteen mukaan kotimaan turvallisuudesta vastaava virasto arvioi tällä hetkellä muistiota, joka on ollut hallinnosta ja budjetista vastaavan viraston kommentoitavana.

Viraston tiedottaja kommentoi asiaa lehdelle sanomalla, ettei ole nähnyt muistiota. Hän kuitenkin kuvailee sitä luonnokseksi ja korostaa, ettei mitään lopullista päätöstä asiassa ole tehty.

Trump lupasi kampanjansa aikana rakentaa muurin Yhdysvaltain ja Meksikon väliselle rajalle ja karkottaa kaikki laittomasti Yhdysvalloissa olevat siirtolaiset pois maasta. Vaalivoittonsa jälkeen Trumpin maahanmuuttolinjan on kuitenkin nähty hieman pehmenneen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme