Mainos
Mainos

WTC:n pelastustöihin osallistuneilla terveysongelmia

Tuoreen tutkimuksen mukaan liki puolella pelastustöissä olleista on yhä terveysongelmia, jotka vaihtelevat psykkisistä oireista astmaan ja muihin hengityselinoireisiin.

Lähes joka toisella yli tuhannesta tutkitusta pelastustyöntekijästä, jotka osallistuivat New Yorkissa terrori-iskujen jälkeisiin pelastustöihin syyskuussa vuonna 2001, on todettu hengityselinsairauksia, psyykkisiä oireita tai muita terveysongelmia.

Yhdysvaltain tautien ehkäisy- ja seurantakeskuksen CDC:n eilen julkaiseman raportin mukaan palomiehet, poliisit ja vapaaehtoistyöntekijät kärsivät yhä vaarallisten aineiden ja psykologisen stressin aiheuttamista oireista.

Myös Yhdysvaltain hallitus julkisti keskiviikkona tutkimuksen, jonka tulokset olivat yhteneväisiä CDC:n tutkimuksen kanssa. Hallituksen tutkimuksen mukaan monilla pelastustyöntekijöillä on todettu hinkuyskää, hengenahdistusta, sivuontelon tulehdusta, astmaa ja oireita, joita nimitetään yleisesti "WTC-yskäksi" terrori-iskun kohteena olleiden World Trade Centerin tornien mukaan.

(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme