Mainos
Mainos

WWF: Ilmastonmuutos voi tuhota valtaosan lintulajeista

Ympäristöjärjestön mukaan suuri määrä lintulajeja on tulevaisuudessa uhattuna, mutta äärimmäiset tuhot voidaan estää pitämällä ilmastonmuutos kurissa.

Hallitsematon ilmastonmuutos voi hävittää sukupuuttoon jopa 72 prosenttia lintulajeista, sanoo ympäristöjärjestö WWF raportissaan. Järjestön mukaan maailmalla on kuitenkin vielä aikaa vaikuttaa tilanteeseen.

Raportin mukaan linnut ovat erityisen herkkiä muuttuville sääolosuhteille, ja moniin ilmaston lämpeneminen vaikuttaa jo nyt. Esimerkkinä mainitaan muuttolinnut, joista kaikki eivät enää muuta ollenkaan.

WWF:n mukaan linnut osoittavat, että ilmaston lämpeneminen on sysännyt liikkeelle voimakkaan tapahtumaketjun ekosysteemeissä maailmanlaajuisesti. Suuri määrä lintulajeja on tulevaisuudessa uhattuna, mutta äärimmäiset tuhot voidaan järjestön mukaan estää pitämällä ilmastonmuutos kurissa.

WWF:n tutkimus julkistettiin Nairobissa YK:n ilmastonmuutosta käsittelevän kokouksen yhteydessä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme