Mainos
Mainos

WWF: Sääkatastrofit ihmisten syytä

Äärimmäisten sääilmiöiden aiheuttamat tuhot johtuvat ainakin osittain ihmisen aiheuttamista ilmastonmuutoksesta. Tähän tulokseen päädytään ympäristöjärjestö WWF:n teettämässä tutkimuksessa.

Kobe - maanjäristysgrafiikka


WWF:n tutkimuksessa ei saatu 100-prosenttista varmuutta ihmisten ja sääkatastrofien syy-seuraus-ketjusta. Tutkijoiden mukaan rankkasateet ja muut luonnonkatastrofit voivat olla pienellä todennäköisyydellä myös osa ilmaston luontaista vaihtelua.

Raportissa arvioidaan, että säähän liittyvien luonnonkatastrofien kustannukset ovat kasvaneet 10:stä 50 miljardiin dollariin vuodessa viimeisten 30 vuoden aikana.

Viime vuosikymmenen aikaisista luonnonkatastrofeista kallein oli maanjäristys Japanissa, joka aiheutti yli miljardin dollarin kustannukset. Ilmastonmuutoksen ennaltaehkäisy olisi järjestön mukaan halvempaa kuin sääkatastrofien jälkien korjaaminen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme