Mainos
Mainos

Wyejoen sopimus viimein täytäntöön?

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat sanoi tänään, että palestiinalaiset ja israelilaiset ovat päässeet sopuun Wyejoen sopimuksen toimeenpanosta. Toimeenpanosopimus allekirjoitetaan huomenna illalla Sharm El-Sheikhissä Egyptissä, Arafat sanoi Egyptin virallisen uutistoimiston MENA:n mukaan.

Arafat kertoi sopimuksen synnystä ennen lähtöään Alexandriasta Gazaan. Arafatin mukaan Israelin kanssa on päästy yksimielisyyteen kaikista toimeenpanosopimuksen kiistanalaisista kohdista. Sopimukseen pääsyn esteenä on ollut erityisesti kiista Israelin vankiloista vapautettavien palestiinalaisten määrästä. Palestiinalaisten edustaja sanoi aiemmin tänään Jerusalemissa, että neuvotteluosapuolet olivat päässeet sopimukseen vangeista ja että koko sopimusta oltiin juuri viimeistelemässä. Israel ja Yhdysvallat eivät kuitenkaan kyenneet vahvistamaan tietoa vankikysymyksen ratkaisusta.

Arafat tapasi eilen Alexandriassa Egyptin presidentin Hosni Mubarakin ja Yhdysvaltain ulkoministerin Madeleine Albrightin. Tarkoituksena oli, että Albright olisi voinut osallistua toimeenpanosopimuksen allekirjoitustilaisuuteen Egyptissä, mutta israelilaiset ja palestiinalaiset eivät kyenneet puristamaan sopimusta kokoon eilisen aikana.
(STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme