Mainos
Mainos

Xu Wenli sai 13 vuotta vankeutta

Kumouksellisesta toiminnasta syytetty kiinalainen toisinajattelija Xu Wenli tuomittiin tänään 13 vuodeksi vankeuteen vain kolme tuntia kestäneen oikeudenkäynnin jälkeen, kertoi hänen asianajajansa.

Xu oli johtanut ponnisteluja demokraattisen puolueen muodostamiseksi Kiinaan. Hän on ollut aiemmin vankilassa 1981-93 tuomittuna osallisuudesta vuoden 1978-79 demokratialiikkeeseen. Xuta pidetään toisinajattelijoiden liikkeen vertauskuvana. Xu ei suostunut maanantaisessa oikeudenkäynnissä vastaamaan tuomarin ja syyttäjän kysymyksiin, kertoi hänen asianajajansa Mo Shaoping.
-Tämä on poliittista vainoa, Mo kertoi Xun sanoneen tuomion langettamisen jälkeen.

Xu on kolmas demokratia-aktivisti, jota vastaan on aloitettu oikeudenkäynti kumouksellisen toiminnan johdosta. Hän on aiemmin ollut tuomittuna 12 vuodeksi vankilaan Viime torstaina aloitettiin oikeudenkäynnit myös demokratia-aktivisti Wang Youcaita ja Quin Yongminia vastaan samoin kumouksellisuussyytöksin. Wang Youcai tuomittiin tänään 11 vuodeksi vankeuteen.
(STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme