Mainos
Mainos

Xynthia-myrskyn uhriluku kasvaa

Ranskassa jatkuvat pelastustyöt viikonloppuna raivonneen myrskyn jäljiltä. Länsi-Eurooppaa riepottaneen Xynthia-myrskyn uhriluku on kivunnut jo 60:een. Valtaosa kuolleista on Ranskassa.

Myrskyrintama on jatkanut Ranskasta matkaansa Saksaan, missä ainakin kuuden ihmisen kerrotaan saaneen surmansa. Myrsky on kaatanut puita autoilijoiden ja lenkkeilijöiden päälle, ja rautateitä on jouduttu sulkemaan. Liikenne on kuitenkin jo palailemassa normaaliksi.

Ranskassa myrsky vaati ainakin 48 ihmisen hengen, ja kateissa on edelleen kymmenkunta ihmistä. Pelastustöihin ja kateissa olevien etsintöihin on osallistunut yli 9 000 ihmistä, joista osa liikkui veneillä ja helikoptereilla.

Sisäministeri Brice Hortefeux arvioi Info-radiolle, että uhriluku todennäköisesti vielä nousee kunhan tulvaveden saartamille paikkakunnille päästään.

Ranska on julistanut myrskyn luonnonkatastrofiksi, ja se aikoo pyytää Euroopan unionilta tukea tuhojen korjaamiseen.

(MTV3 - STT - DPA - AFP)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme