Mainos
Mainos

Yasha ja Yana "juttelevat" kuin ihmiset – uusi löydös delfiineistä

Tutkijat ovat ensi kertaa havainneet delfiinien juttelevan toisilleen ihmisten tavoin. 

Mustassa meressä asuvia pullonokkadelfiinejä, Yasha ja Yanaa, on tutkittu jo pidemmän aikaa. Nyt on havaittu, että nämä aikuiset delfiinit juttelevat toistensa kanssa äännelleen ja vihellellen; kuin muodostaen selkeitä sanoja.

Ukrainalaistutkijoiden veden alla tekemien tutkimusten avulla selvisi, että delfiinit kommunikoivat vuorotellen – ”kuuntelivat” ensin toisen sanottavan keskeyttämättä ja vastasivat sitten.

Tutkittavat delfiinit eivät saaneet tutkimuksen aikaan mitään opetusta tai palkintoja tekemisistään.

– Periaatteessa tämä vuorovaikutus muistuttaa kahden ihmisen keskustelua, iloitsee johtava tutkija Dr Vyacheslav Ryabov Sky Newsille.

Ryabovin mukaan tätä väitettä tukee se, että delfiinien aivot ovat suuremmat ja jopa poimuttuneemmat kuin ihmisten. Jo aiemmin on tiedetty, että jokaisella delfiinillä on "nimi", eli niin sanottu allekirjoitusvihellys. Sillä se aloittaa aina "juttelunsa". 

Särkänniemen delfiinien siirto Kreikkaan herätti paljon huomiota Suomessa. Tässä Suomesta lähteneet delfiinit polskivat jo Kreikassa. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot