Mainos
Mainos

Ydinasetietoja katosi USA:ssa

New Mexicon osavaltiossa sijaitsevasta Los Alamosin ydinlaboratoriosta on kadonnut salaisia tietoja, jotka koskevat muun muassa Yhdysvaltain ja Venäjän ydinaseita. Yhdysvaltain energialaitos on käynnistänyt tutkimukset koskien tietokoneelle tallennettujen luottamuksellisten tietojen katoamista.

Liittovaltion poliisi FBI tutkii tapausta yhteistyössä Yhdysvaltain energialaitoksen kanssa. Laboratorion johtajan mukaan asia on erittäin vakava, ja se pyritään selvittämään heti.

-Tässä vaiheessa ei ole todisteita siitä, että tapaukseen liittyy vakoilua, kerrottiin energialaitokselta. New York Times -lehden mukaan tietojen puuttuminen huomattiin, kun laboratorion tutkijat tarkastivat tietokoneita laboratoriota uhanneen metsäpalon jälkeen. Energialaitoksen antaman lausunnon mukaan sähköisessä muodossa olleet tiedot käsittelivät muun muassa ydinonnettomuuksiin ja terroristien ydinuhkaan liittyviä asioita. Ne sisälsivät myös Venäjän ydinaseohjelmaa koskevia asioita.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme