Mainos
Mainos

Ydinjätekuljetus kuohuttaa Saksassa

Noin viisisataa mielenosoittajaa oli kerääntynyt eilisiltana Saksan Hampuriin vastustaakseen ydinjätekuljetusta saksalaisista voimaloista Ranskaan. Jäte on tarkoitus viedä rautateitse La Haguen jälleenkäsittelylaitokseen. Samalla mielenosoittajat tukivat useiden ydinvoiman vastaisten järjestöjen kantaa, että "ydinvoimaturismin" ympäri Eurooppaa on loputtava.

Kolme kontillista käytettyä ydinpolttoainetta on matkalla kohti Saksan ja Ranskan rajaa, jonne se saapunee aikaisin tänään. Määränpäähänsä kuljetuksen arvellaan päätyvän huomisaamuna. Ympäristöjärjestö Greenpeace ilmoitti perjantaina, että se on istuttanut kukkia ja omenapuita Ala-Saksissa kulkevan radan varteen, josta yksi kuljetukseen kuuluva säiliö oli aloittanut matkansa.

Ydinjätekuljetukset ovat herättäneet runsaasti vastustusta viime kuukausina Saksan ja Ranskan välisellä rataosuudella. Kuljetuksia turvaamassa on ollut tuhansia poliiseja.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme