Mainos
Mainos

Ydinjätekuljetus pääsi määränpäähänsä

Saksalaista ydinjätettä kuljettava juna on päässyt määränpäähänsä. Juna saapui illalla Dannenbergiin sen jälkeen kun poliisi sai poistetuksi radalle kahliutuneet ydinvoiman vastustajat ja rata saatiin kuntoon.

Ydinjätekuljetusta vastustavat ovat kahlehtineet itsensä radalle

Poliisin ja mielenosoittajien yhteenotot ovat jatkuneet. Mielenosoittajat heittelivät kiviä ja ilotulitusraketteja poliisien päälle, ja poliisi käytti vesitykkejä.

Junan kuljettama saksalainen ydinjäte kävi jälleenkäsittelyssä Ranskassa. Ydinjäte viedään seuraavaksi parinkymmenen kilometrin päähän Gorlebeniin kuorma-autoilla.

Saksan poliisi oli varautunut tiukkaan kädenvääntöön ydinjätejunaa vastustavien aktivistien kanssa, mutta silti mielenosoittajien sitkeys yllätti virkavallan. Kiisteltyä kuljetusta vahtimaan oli värvätty 30 000 poliisia, mutta junan pysäyttämiseksi tarvittiin vain kourallinen aktivisteja.
(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme