Mainos
Mainos

Ydinpommi-iskua suunnitellut terroristi pidätettiin

Yhdysvalloissa on pidätetty terroristi, joka on suunnitellut pommi-iskua radioaktiivisella aseella. Mies on yhdysvaltojen kansalainen ja hänellä on yhteyksiä Al Qaidaan.

Chicagossa on pidätetty terroristi, joka on suunnitellut pommi-iskua radioaktiivisella aseella. Yhdysvaltain oikeusministeri John Ashcroft kertoi asiasta maanantaina Moskovassa CNN -televisiokanavalle.

Terroristi on viranomaisten mukaan Yhdysvaltain kansalainen ja hänellä on tiiviit yhteydet al-Qaida -terroristijärjestöön. Ashcroftin mukaan mies pidätettiin toukokuun 8. päivänä Chicagon lentokentällä. Hänet tunnetaan mm. nimillä Abdullah al Mujahir ja Jose Padilla. Hän oli pidätettäessä juuri saapunut Pakistanista. Mies pidätettiin Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n ja liittovaltion poliisin FBI:n tietojen perusteella.

Pommi oli niin sanottu likainen ydinase. Iskun suunnittelu oli vasta alkuvaiheessa, mutta sen kohteena olisi todennäköisesti ollut Yhdysvaltain pääkaupunki Washington. Likainen pommi on räjähde, jota käytetään levittämään siihen kiinnitettyä radioaktiivista materiaalia räjähdyspaikan ympäristöön.

Al Mujahir on ollut vankilassa Yhdysvalloissa 90-luvun alussa. Tämän ajan jälkeen hän on matkustanut Afganistaniin ja Pakistaniin, ja Ashcroftin mukaan hän tapasi vuoden 2001 aikana useita kertoja al-Qaidan johtohahmoja. Ashcroftin mukaan miehen yhteydet al-Qaidaan on vahvistettu useammasta lähteestä. Tiettävästi al Mujahir oli saanut al-Qaedalta myös koulutusta pommien valmistukseen ja räjäyttämiseen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme