Mainos
Mainos

Ydinsopimus ei muuta Iranin suhtautumista "ylimieliseen" Yhdysvaltoihin

Ydinsopimus ei muuta Iranin suhtautumista Yhdysvaltoihin, sanoo maan uskonnollinen johtaja ajatollah Ali Khamenei. Khamenei puhui iranilaisille paastokuukausi ramadanin televisioidussa päätösseremoniassa.  

Puheessaan ajatollah kutsui Yhdysvaltoja ylimieliseksi. Uutistoimisto AFP:n mukaan yleisöstä laulettiin vastaukseksi sanoja "kuolema Amerikalle" ja "kuolema Israelille".  

Viime tiistaina Khamenei ilmoitti, ettei ydinsopimus vaikuta myöskään siihen, että Iran tukee Syyrian ja Irakin hallituksia, Jemenin ja Bahrainin "sorrettuja ihmisiä" sekä palestiinalaisia.

Johtajan kanta on jo pitkään ollut se, että ydinneuvotteluiden ainoa tavoite oli saada aikaan sopimus, joka palvelee Iranin kansallisia etuja.  

Khamenein mukaan Iranin ydinsopimus on merkittävä askel, mutta teksti pitää käydä tarkasti läpi, jotta se ei esimerkiksi vaikuta Iranin puolustuskykyyn.  

Kiina, Venäjä, Yhdysvallat, Britannia, Ranska ja Saksa pääsivät sopuun Iranin kanssa ydinohjelmasta Wienissä tiistaina.  
  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme