Mainos
Mainos

Ydinvoimalan häiriöraportti valmistui Ruotsissa

Ydinvoiman tarkastuslaitos arvioi raportissaan, että Forsmarkin ydinvoimalassa heinäkuussa tapahtunut häiriö oli vakava, koska voimalan turvallisuusjärjestelmä ei toiminut niin kuin sen olisi pitänyt.

Ruotsin ydinvoiman tarkastuslaitos SKI vaatii tiettyjä muutostöitä ennen kuin Forsmarkin ydinvoimalan ykkös- ja kakkosreaktorit voidaan käynnistää uudelleen. Reaktorit ovat olleet suljettuna kohta kaksi kuukautta.

Forsmark 1-reaktorin kytkinlaitoksessa 25. heinäkuuta sattunut oikosulku johti käyttöhäiriöön, jonka johdosta kummatkin reaktorit otettiin pois käytöstä.

Ydinvoiman tarkastuslaitos arvioi tänään valmistuneessa raportissa, että häiriö oli vakava, koska turvallisuusjärjestelmä ei toiminut niin kuin sen olisi pitänyt. SKI:n mukaan ydinvoimalan henkilökunta oli kuitenkin toiminut ohjeiden mukaisesti, reaktorisydämen jäähdytys oli ollut hallinnassa eikä minkäänlaista riskiä radioaktiivisesta säteilystä ollut.

Tarkastuslaitos vaatii joitakin muutostöitä turvallisuusjärjestelmiin ennen kuin reaktorit voidaan käynnistää. Muutokset koskevat voimalan varavoimajärjestelmiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme