Mainos
Mainos

Yellowstonen kansallispuistossa öljyvuoto

Yhdysvaltalaisessa Yellowstonen kansallispuistossa on tapahtunut öljyvuoto. Öljy-yhtiö ExxonMobilen mukaan öljyputki rikkoutui ja öljyä pääsi vuotamaan puistoa halkovaan Yellowstonejokeen.

Viikonloppuna ei ollut tiedossa, kuinka paljon öljyä ehti vuotaa jokeen ennen kuin vuoto havaittiin ja putki suljettiin. ExxonMobile vakuutti ponnistelevansa tuhojen korjaamiseksi.

Joen alla kulkeva putkilinja hajosi osuudella Silver Tipistä Billingsiin Montanan osavaltiossa. Putken rikkoutumisen syytä tutkitaan.

Uutiskanava CNN:n mukaan vuotoalue eristettiin ja öljyntorjuntaryhmät laskivat öljypuomeja joelle. Yellowstonejoen pinta on tavallista korkeammalla, minkä viranomaiset toivovat edesauttavan öljyn kulkeutumista rantaan sen sijaan että se leviäisi laajemmalle joessa.

CNN:n mukaan myös muutama sata lähialueen asukasta evakuoitiin joksikin aikaa vuodosta koituneen hajuhaitan vuoksi, mutta he pääsivät palaamaan koteihinsa myöhemmin.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme