Mainos
Mainos

Yhä harvemmalla varaa terveelliseen ruokaan

Terveellisestä ruokavaliosta on tulossa yhä harvempien herkkua maissa, joiden talous on kasvussa.

Halpa roskaruoka ja vihannesten hintojen nousu aiheuttavat muun muassa ylipainon lisääntymistä, toteaa Brasilian, Kiinan, Etelä-Korean ja Meksikon ruokahintoja ja niiden vaikutusta väestön terveyteen tutkinut ryhmä raportissaan.  

Vihannesten ja hedelmien hinta on noussut tutkituissa maissa 91 prosenttia vuosien 1990 ja 2012 välisenä aikana. Samaan aikaan prosessoitujen eineksien hinta on samoissa maissa laskenut jopa viidenneksen.  

Valmis- ja roskaruuan halpeneminen johtuu raportin kirjoittaneiden ekonomistien mukaan siitä, että halvoista raaka-aineista osataan valmistaa entistä tehokkaammin maukasta, joskin epäterveellistä ruokaa. Vihannesten ja hedelmien hinnannousua ekonomistit eivät sen sijaan osanneet selittää.   

Tutkimuksen toteuttanut brittiläinen ajatushautomo Overseas Development Institute ehdottaa, että hallitukset kiristäisivät paljon sokeria, rasvaa ja suolaa sisältävien elintarvikkeiden verotusta. Näin kansalaiset voitaisiin saada syömään terveellisemmin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme