Mainos
Mainos

Yhdeksän kuollut tulivuorenpurkauksessa Karibialla

Itäisellä Karibianmerellä sijaitsevan Montserrat'n viranomaiset ovat kertoneet ainakin yhdeksän ihmisen kuolleen, kun tulivuoresta purkautunut tuhka ja laava peitti keskiviikkona alleen useita kyliä. Lisäksi ainakin 12 ihmistä oli vielä lauantaina kateissa.

Tiedemiesten mukaan Soufriere Hillsin tulivuoren toiminta on kiihtymässä, ja uudet laavanpurkaukset ovat mahdollisia milloin tahansa.

Vuori alkoi osoittaa elonmerkkejä 1995 neljänsadan vuoden hiljaisuuden jälkeen. Tulivuoren lähialueet evakuoitiin yli vuosi sitten, mutta osa asukkaista kieltäytyi lähtemästä tai palasi koteihinsa.

Monet ovat myös päättäneet muuttaa kokonaan pois. Saaren väkiluku oli vielä kaksi vuotta sitten 11 000, mutta vaikeuksien alettua se on laskenut alle seitsemääntuhanteen. Muun muassa saaren lentokenttä sekä pääkaupunki Plymouth kuuluvat vaaravyöhykkeeseen.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme