Mainos
Mainos

Yhdeksän miljoonaa ihmistä kuoli vuonna 2015 saasteisiin

Saasteet tappoivat vuonna 2015 yhteensä yhdeksän miljoonaa ihmistä, kertoo tuore tutkimus. Tutkimus on julkaistu arvostetussa lääketieteen aikakauslehdessä Lancetissa.

Lähes puolet saasteiden aiheuttamista kuolemista tapahtui Intiassa tai Pakistanissa. Nopeasti teollistuvissa maissa kuten Kiinassa, Keniassa, Intiassa ja Pakistanissa joka neljännen kuoleman voidaan katsoa aiheutuneen saasteista.

–  Saasteet ja niihin liittyvät sairaudet vaikuttavat usein köyhiin ja voimattomiin. Uhrit ovat usein haavoittuvaisia ja äänettömiä, sanoo Karti Sandilya Pure Earth -järjestöstä.

Sandilyan mukaan tämän seurauksena saasteet uhkaavat ihmisoikeuksia kuten oikeutta elämään, terveyteen ja hyvinvointiin.Tutkijoiden mukaan saasteiden aiheuttamat kuolemat ja taudit vievät matalan tulotason maissa 8,3 prosenttia bruttokansantulosta ja korkean tulotason maissa 4,5 prosenttia.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot