Mainos
Mainos

Yhdeksän miljoonaa ihmistä kuoli vuonna 2015 saasteisiin

Saasteet tappoivat vuonna 2015 yhteensä yhdeksän miljoonaa ihmistä, kertoo tuore tutkimus. Tutkimus on julkaistu arvostetussa lääketieteen aikakauslehdessä Lancetissa.

Lähes puolet saasteiden aiheuttamista kuolemista tapahtui Intiassa tai Pakistanissa. Nopeasti teollistuvissa maissa kuten Kiinassa, Keniassa, Intiassa ja Pakistanissa joka neljännen kuoleman voidaan katsoa aiheutuneen saasteista.

–  Saasteet ja niihin liittyvät sairaudet vaikuttavat usein köyhiin ja voimattomiin. Uhrit ovat usein haavoittuvaisia ja äänettömiä, sanoo Karti Sandilya Pure Earth -järjestöstä.

Sandilyan mukaan tämän seurauksena saasteet uhkaavat ihmisoikeuksia kuten oikeutta elämään, terveyteen ja hyvinvointiin.Tutkijoiden mukaan saasteiden aiheuttamat kuolemat ja taudit vievät matalan tulotason maissa 8,3 prosenttia bruttokansantulosta ja korkean tulotason maissa 4,5 prosenttia.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme