Mainos
Mainos

Yhdysvallat aikoo vapauttaa naisvankeja Irakissa

Amerikkalaisen toimittajan sieppaajat uhkaavat tappaa panttivankinsa, mikäli Yhdysvallat ei vapauta kaikkia naisvankeja.

Irakin oikeusministeriön lähteen mukaan Yhdysvaltain armeija aikoo vapauttaa kuusi pidätettyä irakilaisnaista viikon sisällä.

Yhdysvaltalaisen toimittajan Jill Carrollin sieppaajat ovat uhanneet tappaa panttivankinsa, jos Yhdysvallat ei vapauta kaikkia irakilaisia naisvankeja. Sieppaajien asettama takaraja kului umpeen perjantaina.

Irakin oikeusministeriön lähteen mukaan Yhdysvallat ei halunnut vankien vapautuksen sattuvan samalle päivälle kuin sieppaajien vaatimus. Armeija on myös aiemmin sanonut, etteivät mahdolliset vapautukset liity terroristien tai rikollisten vaatimuksiin.

Carroll siepattiin tammikuun seitsemäntenä päivänä Bagdadissa. Sieppaajat surmasivat hänen tulkkinsa. Carroll työskentelee yhdysvaltalaiselle Christian Science Monitor -lehdelle.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme