Mainos
Mainos

Yhdysvallat ei kannata Annanin uudistuspakettia

Yhdysvallat vastustaa YK:n uudistamista koskevissa ehdotuksissa muun muassa velkojen laajaa anteeksiantoa ja turvaneuvoston nopeaa uudistamista.

Yhdysvallat on ilmoittanut, ettei se kannata useita YK:n pääsihteerin Kofi Annanin ehdotuksia maailmanjärjestön uudistamisesta. Näihin kuuluvat muun muassa aikataulu kehitysavun lisäämisestä ja velkojen anteeksiannosta sekä ehdotus YK:n turvallisuusneuvoston laajentamisesta.

Annan on mainostanut uudistuspakettiaan kattavimmaksi maailmanjärjestön restauraatioksi sitten YK:n perustamisen. Annanin mukaan uudistukset tulisi hyväksyä kokonaispakettina, ei "a la carte -listana", josta jokainen voi valita haluamansa.

Yhdysvallat on kuitenkin halunnut tehdä juuri näin. Se kannattaa muun muassa Annanin yleistä turvallisuutta, ihmisoikeuksia, terrorismia ja perinteisten aseiden rajoittamista koskevia ehdotuksia, mutta vastustaa velkojen laajaa anteeksiantoa ja turvaneuvoston nopeaa uudistamista.

YK:n uudistamisesta on tarkoitus päättää syyskuussa pidettävässä kokouksessa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme