Mainos
Mainos

Yhdysvallat ei suosittele pakotteita Myanmaria vastaan rohingya-vähemmistön kriisin vuoksi

Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson ei suosittele pakotteiden asettamista Myanmaria vastaan rohingya-vähemmistöä koskevan kriisin vuoksi.

Tillerson kommentoi asiaa lehdistötilaisuudessa tavattuaan Myanmarissa maan hallituksen ja armeijan ylipäällikön kanssa tänään.

Arviolta 600 000 rohingyaa on paennut tänä vuonna naapurimaa Bangladeshiin Myanmarin armeijan sotilasoperaation vuoksi.

Armeijan mukaan se kohdistaa toimensa Rakhinen osavaltiossa vain kapinallisia kohtaan. YK on kutsunut armeijan toimia etniseksi puhdistukseksi.

– Haluamme nähdä, että Myanmar menestyy. Minun on vaikea nähdä, miten pakotteet auttaisivat tämän kriisin ratkaisussa, Tillerson totesi.

Suu Kyi: Yritän sanomisillani vain välttää vastakkainasettelua

Myanmarin johtaja, rauhannobelisti Aung San Suu Kyi esiintyi lehdistötilaisuudessa Tillersonin rinnalla.

Suu Kyi, joka on kieltänyt tapahtumia tutkivien YK:n työntekijöiden pääsyn alueelle, kiisti vaienneensa rohingya-vähemmistön tilanteesta.

Esimerkiksi huhtikuussa BBC:n haastattelussa Suu Kyi sanoi, että etninen puhdistus on liian vahva sana kuvaamaan tapahtumia Rakhinen osavaltiossa.

– Olen vain puhunut tavalla, joka välttää vastakkainasettelun luomista, Suu Kyi muotoili. 

Rohingya-pakolaisten määrä kasvusta uutisoitiin viime kuussa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme