Mainos
Mainos

Yhdysvallat hyväksyi öljyntorjunta-avun

Yhdysvallat on hyväksynyt kahdentoista maan avuntarjoukset Meksikonlahden öljykatastrofiin liittyen. Maat ovat luvanneet auttaa öljytuhon jälkien siivouksessa ja öljyvuodon käsittelyssä.

Yhdysvallat ottaa vastaan yhteensä 22 eri avuntarjousta. Niihin lukeutuvat muun muassa Japanin tarjoamat kaksi nopeaa öljyntorjunta-alusta sekä palontorjuntapuomi.

Öljypuomeja aiotaan ottaa vastaan Kanadalta, Meksikolta, Norjalta ja Japanilta. Öljyntorjunta-aluksia alueelle tuovat Meksiko, Norja, Ranska ja Japani.

Kaiken kaikkiaan apuaan on tarjonnut 27 maata. Suurin osa tarjouksista on sisältänyt korvausvelvoitteet. Avuntarjoukset ovat vaihdelleet teknisestä henkilöstöstä öljyn kemiallisiin hajottajiin ja öljypuomeihin. Yhdysvaltain ulkoministeriö hoitaa parhaillaan avun vastaanottamiseen liittyviä muodollisuuksia. Se harkitsee vielä avun vastaanottamista muun muassa Kiinalta, Kenialta ja Vietnamilta.

Arviot mereen tähän mennessä valuneen öljyn määrästä heittelevät 1,6 miljoonan ja 3,6 miljoonan öljybarrelin välillä.

(MTV3 - AFP -Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme