Mainos
Mainos

Yhdysvallat: Influenssakuolemia turha laskea

Yhdysvaltain tartuntatautivirasto CDC on luopunut perinteisestä arviostaan, jonka mukaan kausi-influenssaepidemiat vaativat vuosittain 36 000 amerikkalaisen hengen.

Virasto toteaa, että kuolemantapausten määrä vaihtelee niin rajusti vuodesta toiseen, että yleispätevän ennusteen antaminen on mahdotonta. Viraston mukaan 30 viime vuoden aikana influenssaan kuolleiden määrä on vaihdellut noin 3000:sta lähes 50 000:een.

-Influenssa on erittäin arvaamaton. Emme voi tietää vielä influenssakauden alussa, minkälaiset vaikutukset sillä on. Laajan vaihteluvälin vuoksi on merkityksetöntä yrittää sanoa, mitä keskimääräisen influenssakauden aikana tapahtuu, kertoo CDC:n edustaja David Shay.

Vanhukset vaarassa

Pitkään käytössä ollut 36 000 uhrin arvio perustuu 1990-luvun tietoihin, jolloin H3N2-tautikanta oli yleinen. Mutta kantojen vaihdellessa myös uhrien määrä vaihtelee.

Se on kuitenkin edelleen selvää, että influenssa iskee voimakkaimmin vanhusväestöön. Vuosien 1976-2001 influenssaepidemioissa kuolleista noin 90 prosenttia oli yli 65-vuotiaita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme