Mainos
Mainos

Yhdysvallat ja Britannia asettivat Putinille selvän aikarajan

Yhdysvaltain ja Britannian johtajien mukaan Venäjän presidentillä Vladimir Putinilla on kuukausi aikaa osoittaa, että hän rauhoittaa Itä-Ukrainan levottomuuksia ja tekee yhteistyötä Ukrainan tuoreen presidentin kanssa. Ellei näin tapahdu, länsimaat ottavat laajat Venäjän vastaiset talouspakotteet käyttöön.

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi eilen, että EU-maat arvioivat Venäjän toimia huippukokouksessaan kesäkuun lopulla.

EU-maat ovat lykänneet toistamiseen laajojen talouspakotteiden käyttöönottoa ja muuttaneet niitä laukaisevia kriteerejä. Asiasta on vaikea päästä yhteisymmärrykseen, koska moni jäsenmaa pelkää Suomen tavoin pakotteiden vaikutuksia talouteensa.

Toistaiseksi EU:n sanktiot ovat olleet yksittäisiin henkilöihin kohdistuvia matkustuskieltoja ja varojen jäädytyksiä.

Brysselissä vieraileva Yhdysvaltain presidentti Barack Obama myönsi, että 28 EU-maan on vaikea löytää yksimielisyyttä pakotteista. Hänen mielestään unioni on kuitenkin ollut Venäjään kohdistuvissa toimissaan varsin yhtenäinen.

Britannia on ollut asiassa Yhdysvaltain tavoin aggressiivisella linjalla.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme