Mainos
Mainos

Yhdysvallat ja Etelä-Korea vastasivat Pohjois-Korean ohjuskokeeseen omalla harjoituksellaan

Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean asevoimat ovat tehneet ohjusharjoituksen, Yhdysvaltojen armeija kertoi perjantaina. Harjoitus oli vastaus siihen, että Pohjois-Korea teki perjantaina toisen onnistuneen mannertenvälisen ballistisen ohjuskokeensa.

Pohjois-Korea on vahvistanut, että se teki mannertenvälisen ballistisen ohjuskokeen onnistuneesti.

Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean yhteisharjoituksesta ilmoitettiin pian sen jälkeen, kun maiden armeijoiden pääesikuntien johtajat keskustelivat Pohjois-Korean ohjuskokeesta. Pentagonin mukaan keskusteluissa käytiin läpi myös sotilaallisen reagoinnin vaihtoehtoja.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kuvasi Pohjois-Korean ohjuskoetta harkitsemattomaksi ja vaaralliseksi. 

– Yhdysvallat tuomitsee nämä testit ja kieltää Pohjois-Korean väitteet siitä, että testeillä ja aseilla varmistettaisiin Pohjois-Korean turvallisuus. Todellisuudessa niillä on päinvastainen vaikutus, Trump kirjoitti tiedotteessa. 

Trumpin mukaan Yhdysvallat aikoo ottaa tarvittavia askeleita Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten turvallisuuden takaamiseksi. 

Ranska vaatii kovia YK:n lisäpakotteita Pohjois-Korealle 

Ranska on vaatinut YK:n turvallisuusneuvostoa nopeasti asettamaan kovia lisäpakotteita Pohjois-Korealle ballistisen ohjuskokeen takia. Ranskan ulkoministeriön tiedottaja Agnes Romatet-Espagne sanoo tiedotteessa, että todennäköisesti vain täysi diplomaattinen painostus toisi Pohjois-Korean takaisin neuvottelupöytään ja saisi maan lopettamaan ydinasekaluston hankinnan.

Tiedotteessa sanotaan muun muassa myös, että Pohjois-Korean ydin- ja ohjusohjelma muodostaa kasvavan uhan kaikille, mikä ei ole hyväksyttävää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme