Mainos
Mainos

Yhdysvallat ja Venäjä edistyivät Nato-neuvotteluissa

Yhdysvallat ja Venäjä onnistuivat kaventamaan erimielisyyksiään Naton laajentamisesta, mutta kiistakysymyksiä on vielä jäljellä. -Me olemme ehkä jossakin määrin kaventaneet erimielisyyksiä, sanoi Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright neuvoteltuaan kaksi ja puoli tuntia Venäjän ulkoministerin Jevgeni Primakovin kanssa Moskovassa.

-Sopimukseen on kuitenkin vielä jonkin verran matkaa, hän lisäsi. Venäjän ulkoministeri Primakov oli samoilla linjoilla.
-Neuvottelumme olivat uskoakseni menestyksekkäät ja niitä jatketaan, hän sanoi.

Venäjän presidentti Boris Jeltsin soitti kesken neuvottelujen Albrightille ja korosti tarvetta päästä Naton kanssa konkreettisiin sopimuksiin Euroopan turvallisuudesta. Jeltsin toivoi yksityiskohtaisia neuvotteluja Venäjän ja Naton sopimuksesta, joka "kiteyttäisi Helsingin huippukokouksessa saavutetun yhteisymmärryksen" siitä, ettei Nato sijoita pysyvästi uusia tukikohtia lähemmäksi Venäjää ja muutoksista tavanomaisia aseita koskevan Tae-sopimukseen.
(STT-Reuter-AFP))

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme