Mainos
Mainos

Yhdysvallat jatkaa pommituksia Afganistanissa

Amerikkalaiset B-52-koneet jatkoivat tänään Talebanin ja al-Qaidan taistelijoiden asemien pommittamista Afganistanin itäosan vuorilla. Taivaalla näkyi myös F-16-hävittäjiä ja taisteluhelikoptereita.

Yhdysvallat arvioi surmanneensa keskiviikon kiivaissa maataisteluissa Paktian maakunnan vuoristossa arviolta sata vihollisen taistelijaa.

Majuri Byran Hiferty sanoi tänään Bagramin lentotukikohdassa, että nyt on tärkeää saada huollettua korkealla lumipeitteisessä vuoristossa taistelevia amerikkalaisia ja afgaanisotilaita. Joukoille on lennätetty helikoptereilla polttoainetta, ruokaa ja ammuksia.

Afganistan-operaatiota johtavan kenraali Tommy Franksin mukaan taistelualueelle on lähetetty täydennyksenä satoja sotilaita ja muun muassa taisteluhelikoptereita. Paikallinen afgaanikomentaja kertoi maan väliaikaishallinnon pyytäneen myös afganistanilaisia sotapäälliköitä lähettämään joukkoja avustamaan Arma-vuorilla taistelevia amerikkalaisia ja heidän liittolaisiaan.

(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme