Mainos
Mainos

Yhdysvallat jatkaa rajuja iskuja Irakissa

Yhdysvallat jatkaa jo toista yötä rajua terrorismivastaista taisteluaan Irakissa. Viime yönä iskun kohteeksi joutui Baqouban kylä. Samaan aikaan presidentti Bush jatkaa vakuuttelujaan siitä, että liittouma ei poistu Irakista ennenkuin maan asiat ovat kunnossa.

Koko eilispäivänhän amerikkalaissotilaat puhdistivat Tikritin aluetta, kohteena alueella piileskelevät sissit. Viime yön iskujen tavoite oli Baqoutan kylässä sama; eliminoida sisistaistelijoiden piilopaikat:

Yhdysvaltain toiminta alkaa siis muistuttaa entistä enemmän perinteistä sissisotaa, jossa pala palalta eliminoidaan vastustajan strategisia kohteita. Irakissa on kuollut toukokuussa alkaneen miehityskauden aikana miltei 200 sotilasta, joten sota ei ainakaan Irakin taistelijoiden mukaan ole todellakaan ohi.

Maassa vallitsee enemmän tai vähemmän sekasorto, eikä valta tunnu Yhdysvaltain vakuutteluista huolimatta olevan niin tiukasti väliaikaishallinon käsissä kuin annetaan ymmärtää.

Yhdysvallat on suunnitellut palauttavansa Irakille täyden itsenäisyyden jo ensi kesäkuussa.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 18.11.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme