Mainos
Mainos

Yhdysvallat julkistaa asiakirjoja Pinochetista

Yhdysvallat ilmoitti vapauttavansa salassapidosta asiakirjoja, jotka liittyvät ihmisoikeusrikkomuksiin Chilen entisen diktaattorin Augusto Pinochetin valtakaudella.

-Hallinto käy läpi hallussaan olevia asiapapereita, jotka voivat valaista ihmisoikeusrikkomuksia Pinochetin valtakaudella, kertoi ulkoministeriön tiedottaja James Rubin toimittajille. Hänen mukaansa tietoa vapautetaan salassapidosta ja julkistetaan mahdollisimman paljon Yhdysvaltain lain ja lainvalvonnan asettamissa puitteissa. Hän ei kuitenkaan täsmentänyt, mistä asiakirjoista on kyse ja milloin ne tulevat julki.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat patistaneet Yhdysvaltoja ottamaan kantaa Pinochetin pidätykseen, joka tapahtui Lontoossa espanjalaisen tuomarin pyynnöstä. Tämä syyttää Pinochetia murhista, kidutuksista ja joukkomurhista. Järjestöt ovat myös vaatineet Yhdysvaltoja julkistamaan Pinochetin valtakauteen liittyviä asiakirjoja.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme