Mainos
Mainos

Yhdysvallat kiirehtii Hebronin sopimusta

Yhdysvallat patistaa Israelia ja palestiinalaisia viimeistelemään nopeasti Hebronin vallansiirtoa koskevan sopimuksen. Yhdysvallat katsoo sopimuksen viivästymisen lisäävän terroritekojen uhkaa.

Israelilaiset ja palestiinalaiset eivät ole päässeet vielä yksimielisyyteen vetäytymisjärjestelyistä. Palestiinalaiset vaativat Israelilta sitoumusta siitä, että se vetää joukkonsa Hebronin länsipuolen alueilta.

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin edustaja arvioi myöhään eilen, että Arafatin ja Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun tapaaminen sopimuksen allekirjoittamiseksi ei toteudu ennen huomista.

Israelin ja PLO:n rauhansopimuksen mukaan neljä viidesosaa Hebronista piti luovuttaa palestiinalaisten hallintaan jo viime keväänä. Vallansiirtoa on viivyttänyt Israelin huoli Hebronin 400 juutalaissiirtolaisen turvallisuudesta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme