Mainos
Mainos

Yhdysvallat kutsuu ihmisoikeustarkkailijoita Guantanamoon

Tarkkailijat saavat tukikohdassa keskustella tukikohdan johdon, henkilökunnan ja Yhdysvaltain viranomaisten kanssa.

Yhdysvallat ilmoittaa kutsuneensa kolme YK:n ihmisoikeustarkkailijaa Guantanamo Bayn sotilastukikohtaan Kuubaan. Yksi tarkkailijoista on perehtynyt erityisesti kidutuskysymyksiin, yksi uskonnollisen vapauden toteutumiseen ja yksi mielivaltaisiin aresteihin.

Yhdysvaltain mukaan tarkoituksena on osoittaa, että Yhdysvalloilla "ei ole mitään salattavaa". Tarkkailijat saavat tukikohdassa keskustella tukikohdan johdon, henkilökunnan ja Yhdysvaltain viranomaisten kanssa ja esittää heille kysymyksiä. Sen sijaan leirillä pidettävien vankien kanssa tarkkailijat eivät saa puhua.

Guantanamo Bayssa on noin 500 vankia, joita Yhdysvallat on kertonut epäilevänsä terrorismista. Ihmisoikeusjärjestöt ovat kritisoineet voimakkaasti vankileiriä ja epäilleet, että vankeja kohdellaan leirillä epäinhimillisesti ja kidutetaan. Yhdysvallat on toistuvasti kiistänyt syytökset.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme