Mainos
Mainos

Yhdysvallat lähettää lisää sotilaita Irakiin

Yhdysvallat tukevoittaa Irakin pääkaupungissa Bagdadissa sijaitsevan suurlähetystönsä suojausta.

Presidentti Barack Obaman mukaan Bagdadiin lähetetään 200 lisäsotilasta.  

Pari viikkoa sitten Yhdysvallat kertoi, että se lähettää Irakiin 275 sotilasta suojelemaan maansa kansalaisia, omaisuutta ja lähetystöä. Sotilaat lähetettiin maahan taisteluvalmiudessa.  

Irakissa on ollut viime aikoina hyvin levotonta ja turvatonta, kun sunnikapinallisten Isis-ryhmittymä on hyökännyt shiiajohtoisen hallituksen joukkoja vastaan useissa maakunnissa. Taistelut ovat siirtyneet yhä lähemmäs Bagdadia.  

Obama on myös luvannut lähettää Irakiin 300 sotilasneuvonantajaa auttamaan Irakin hallitusta taisteluissa. Hän on kuitenkin torjunut pääministeri Nuri al-Malikin pyynnöt ilmaiskuista.

Yhdysvallat on vaatinut Irakin hallitusta parantamaan sunni- ja kurdivähemmistöjen asemaa, jotta vastakkainasettelua väestöryhmien välillä saataisiin lievennettyä.

Irakissa pidettiin huhtikuussa vaalit, mutta uusi parlamentti ei ole vielä kokoontunut väestöryhmien välisten ristiriitojen takia.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme