Mainos
Mainos

Yhdysvallat lakkauttaa keskiamerikkalaisten suojeluohjelman ainakin osittain – lähtöpassit uhkaavat tuhansia

Yhdysvaltain hallinto lakkauttaa ainakin osittain TPS-suojeluohjelman, jonka nojalla tuhannet keskiamerikkalaiset asuvat maassa. Osa ohjelman piirissä olevista on asunut Yhdysvalloissa liki 20 vuotta.

Kansallisesta turvallisuudesta vastaavan viraston DHS:n johtaja Elaine Duke on lakkauttamassa Nicaraguan kansalaisia koskevan suojelun, kertoo uutiskanava CNN. Lisäksi Hondurasin kansalaisia koskevan suojelun lakkauttamisesta neuvotellaan.

Nicaragualaisia koskeva suojeluohjelma loppuu 12 kuukauden kuluttua. Sen piiriin kuuluu yli 5 000 ihmistä. Jos heille ei myönnetä muuta oleskelulupaa, he joutuvat lähtemään maasta.

Hondurasilaisia suojelun piiriin kuuluu noin 86 000. Kaikkiaan TPS-ohjelman piirissä on tiettävästi yli 300  000 keskiamerikkalaista ja haitilaista.

Yhdysvaltain kongressi aloitti TPS-ohjelman vuonna 1990. Ohjelman tarkoitus on suojella ulkomaan kansalaisia karkottamiselta, jos olosuhteet heidän kotimaassaan ovat epävakaat luonnonkatastrofin tai aseellisen konfliktin takia. TPS:n piirissä olevilla on työlupa Yhdysvalloissa.

Presidentti Donald Trumpin hallinto on väläyttänyt aiemmin useaan otteeseen mahdollisuutta lakkauttaa ohjelma.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme