Mainos
Mainos

Yhdysvallat lipsautti julki listan ydinkohteistaan

Yhdysvaltain hallinto on päästänyt vahingossa julki raportin, jossa on runsaasti tietoa maan siviilikäyttöön tarkoitetuista ydinlaitoksista sekä -ohjelmista ja jopa ydinasekelpoisen materiaalin sijoituspaikoista.

Sanomalehti New York Timesin mukaan 266-sivuinen raportti oli koottu Kansainvälistä atomienergiajärjestöä varten. Raporttiluonnos oli lähetetty kongressin käsittelyyn viime kuun alussa ja toistaiseksi tuntemattomasta syystä hallituksen painotoimisto julkaisi sen verkkosivuillaan. Lipsahdus kävi ilmi alkuviikolla, minkä jälkeen toimisto poisti raportin internetistä.

Asiantuntijat ovat erimielisiä sählingin aiheuttamista haitoista. Raportin ei toisaalta katsota sisältävän kovin paljon erityisen salaiseksi luokiteltavaa tietoa, mutta sen pelätään silti auttavan terroristeja yrityksissä varastaa ydinmateriaalia.

Ydinaseiden sijoituspaikoista raportissa ei ole mainintoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme