Mainos
Mainos

Yhdysvallat luopuu kuuohjelmastaan

Yhdysvallat on alkanut purkaa kallista avaruusohjelmaansa, jonka tavoitteena oli paluu Kuuhun vuoteen 2020 mennessä. Nasan mukaan presidentti George W. Bushin käynnistämä Constellation-ohjelma on vanhanaikainen ja este Mars-lennon suunnittelulle.

Nasa haluaa kohdistaa varojaan tutkimukseen ja tekniikan kehittämiseen entistä pidemmille matkoille. Presidentti Barack Obama ehdotti Constellationin lopettamista alkuviikosta, kun hän esitteli ensi vuoden budjetin. Monet astronautit ovat kiittäneet Obaman päätöstä.

Kiina ja Intia mukana kilpailussa

Avaruustutkimuksessa kilpailua kiristävät Kiinan ja Intian avaruusohjelmat. Intia suunnittelee ensimmäistä miehitettyä avaruuslentoaan vuodelle 2016. Intian avaruusjärjestön mukaan seitsenpäiväiselle lennolle on lähdössä kaksi astronauttia.

Kiina lähetti ensimmäisen taikonauttinsa avaruuteen vuonna 2003. Kiinan tavoitteena on lentää Kuuhun vuoteen 2030 mennessä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme