Mainos
Mainos

Yhdysvallat päätti huoltaa vielä kerran Hubblen teleskoopin

Hubblen huoltaminen sukkulalennolla on äärimmäisen riskialtista, koska astronautit eivät pysty käyttämään kansainvälistä ISS-avaruusasemaa suojapaikkanaan, jos jokin menee vikaan.

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa ilmoittaa, että Hubblen avaruusteleskoopin käyttöä jatketaan vuoteen 2013 asti. Tämän vuoksi teleskooppia tullaan huoltamaan vielä kerran avaruussukkulalennolla vuonna 2008.

Hubblen huoltaminen sukkulalennolla on äärimmäisen riskialtista, koska astronautit eivät pysty käyttämään kansainvälistä ISS-avaruusasemaa suojapaikkanaan, jos jokin menee vikaan. Nasan johtajan Michael Griffinin mukaan avaruusteleskooppi on kuitenkin niin tärkeä tutkimustyölle, että riskin ottaminen kannattaa.

Hubble-avaruusteleskooppi on maapallon kiertoradalle huhtikuussa 1990 lähetetty 2,4 metrin peiliteleskooppi. Se kiertää Maata noin 595 kilometrin korkeudessa. Hubble on suunniteltu korvattavaksi uudella tehokkaammalla ja tarkemmalla kaukoputkella.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme