Mainos
Mainos

Yhdysvallat pettynyt Kazakstanin vaaleihin

Yhdysvallat on ilmoittanut olevansa pettynyt Kazakstanin sunnuntaisiin presidentinvaaleihin. Vaaleissa maan neuvostoaikainen johtaja Nursultan Nazarbajev valittiin uudelleen presidentiksi.

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja James Rubin sanoo, etteivät vaalit täyttäneet vapaiden ja rehellisten vaalien kansainvälisiä standardeja. Yhdysvaltojen mukaan vaalit ovat takaisku Kazakstanin demokratisoitumiselle.

Rubinin mukaan ehdokkaat eivät saaneet tasapuolista kohtelua tiedotusvälineissä ja äänestäjiä ja oppositiota peloteltiin ennen vaaleja. Rubin arvioi, että Kazakstanille tulee entistä vaikeammaksi osallistua kansainvälisten järjestöjen toimintaan. Tapahtuma langettaa varjon myös Yhdysvaltain ja Kazakstanin keskinäisille suhteille. Uudelle seitsenvuotiselle kaudelle valittu Nazarbajev sai vaaleissa 78,3 prosenttia äänistä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme