Mainos
Mainos

Yhdysvallat pitää Venäjää syypäänä avustussaattueen tuhoon Syyriassa

Yhdysvallat sanoo pitävänsä Venäjää syypäänä ilmaiskuun, joka osui humanitaarista apua toimittamassa olleeseen avustussaattueeseen Syyriassa. Asiasta tiedottaa Valkoinen talo.  

Yhdysvaltain mukaan iskun on voinut tehdä vain Venäjä tai sen tukema Syyrian armeija. Joka tapauksessa Yhdysvallat katsoo Venäjän hallituksen olevan vastuussa tapahtuneesta, Valkoisen talon tiedottaja sanoo.  

Lähde: Kaksi venäläiskonetta alueella iskun aikaan  

Uutistoimisto AFP:lle puhuneen yhdysvaltalaisen virkamieslähteen mukaan kaksi venäläistä SU-24-konetta operoi alueella, jossa avustussaattueeseen osunut isku maanantaina tehtiin. 

– Paras arviomme on tällä hetkellä, että venäläiset tekivät iskun, nimettömänä uutistoimistolle puhunut lähde sanoo.  

Venäjän puolustusministeriö on kiistänyt, että venäläiset tai Syyrian armeijan koneet olisivat pommittaneet avustussaattuetta Syyriassa. Myös Syyrian armeija on kiistänyt tehneensä ilmaiskun.  

Avustusjärjestö Punaisen Ristin mukaan saattueiskussa kuoli noin 20 siviiliä. YK on keskeyttänyt avustuskuljetukset Syyriassa iskun takia. Jos avustussaattue oli tahallisesti iskun kohteena, on kyseessä YK:n mukaan sotarikos.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme