Mainos
Mainos

Yhdysvallat puolustelee lentojen peruutuksia

Yhdysvallat pitää matkustajalentojen kiristettyjä, peruutuksiin johtaneita terrorismin vastaisia turvatoimia oikeutettuna.

Yhdysvaltain sisäisestä turvallisuudesta vastaavan ministeriön edustaja kertoi illalla, että amerikkalaisviranomaiset tiukensivat Ranskasta ja Britanniasta lähtevien matkustajien tarkastuksia viime viikolla. Nyt matkustajalistat tutkitaan vähintään tunti ennen lähtöä.

Joulukuun 21. päivän jälkeen on peruutettu turvallisuussyistä ainakin seitsemän lentoa Yhdysvaltoihin. Kolme niistä oli lähdössä Ranskasta, kaksi Britanniasta ja kaksi Meksikosta. Valvonnan kiristäminen vaikutti osaltaan lentojen peruutuksiin. Viimeksi eilen British Airways peruutti brittihallituksen neuvosta lennin Washingtoniin. Myös lento Riadiin Saudi-Arabiaan peruutettiin. Terrori-iskujen pelossa amerikkalaishävittäjät ovat myös saattaneet matkustajakoneita lentokentille.

Yhdysvaltain raja- ja liikenneturvallisuudesta vastaavan viraston edustaja Asa Hutchinson pitää peruutuksia oikeutettuina. Hän arvioi silti, ettei koskaan ehkä saada selville, estettiinkö niillä terrori-iskuja.
-Teimme oikeita päätöksiä, Hutchinson sanoi CNN-televisiokanavan haastattelussa. Hän muistutti, että peruutukset perustuivat amerikkalaisten tiedustelutietoihin.

(MTV3-AFP-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme