Mainos
Mainos

Yhdysvallat ryhtyy painostamaan Opecia

Yhdysvallat ryhtyy painostamaan Opecia öljyn hinnan alentamiseksi. Yhdysvaltain edustajainhuone hyväksyi eilen lakiesityksen, jonka tarkoitus on painostaa öljyntuottajamaiden järjestö Opecia alentamaan öljyn hintaa.

Laki antaa presidentti Bill Clintonille valtuudet jäädyttää Yhdysvaltain taloudellisen tuen ja Opec-maille ja niiden kanssa käydyn asekaupan osittain tai kokonaan. Se ei kuitenkaan mahdollista Opec-maiden varsinaista rankaisemista hintakartellin vuoksi.

Laki on edustajanhuoneen ojennustoimenpide Clintonin hallinnolle sen harjoittamasta energiapolitiikasta. Republikaanit ovat syyttäneet demokraattihallintoa siitä, että Opec saa nyhtää amerikkalaiskuluttajilta mielin määrin kiskurihintaa bensiinistä, lämmitys- ja dieselöljystä. Opec-maat kokoontuvat ensi maanantaina Wieniin päättämään öljyntuotannon mahdollisesta lisäämisestä ja hinnan alentamisesta.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme