Mainos
Mainos

Yhdysvallat: Saksa ja Kiina eivät manipuloi valuuttakurssejaan

Saksa ja Kiina eivät manipuloi valuuttakurssejaan saavuttaakseen kilpailuetua markkinoilla, Yhdysvaltain valtiovarainministeriö totesi perjantaina.

Valtiovarainministeriön lausunto oli odotettu, sillä myös presidentti Donald Trump pyörsi kantansa Kiinan presidentti Xi Jinpingin vierailun jälkeen. Vaalikampanjansa aikana Trump syytti Kiinaa toistuvasti valuuttakurssien manipuloinnista. 

Valtiovarainministeriö kuitenkin totesi, että Saksan ja Kiinan on ryhdyttävä tehokkaampiin toimiin vähentääkseen Yhdysvaltain-kaupan suurta vientiylijäämää. Ministeriö jatkoi Barack Obaman hallinnon linjaa ja asetti Saksan ja Kiinan tarkkailulistalle. Myös Etelä-Korea, Japani, Sveitsi ja Taiwan päätyivät tarkkailulistalle.

Kiinan vientiylijäämä Yhdysvaltain-kaupassa oli viime vuonna 357 miljardia dollaria.

Valtiovarainministeriön raportin mukaan suuri ylijäämä kielii siitä, että Kiinan pitää edelleen avata talouttaan yhdysvaltalaisille tuotteille ja palveluille. Raportti patistaa Saksaa lisäämään kotimaista kulutusta, mikä voisi pakottaa euron kurssin nousuun. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme