Mainos
Mainos

Yhdysvallat sijoittaa raskasta sotilaskalustoa Baltiaan ja Itä-Eurooppaan

Yhdysvallat aikoo sijoittaa tilapäisesti raskasta sotilaskalustoa Baltiaan ja Itä-Eurooppaan, kertoo Yhdysvaltain puolustusministeri Ashton Carter.

Virossa vierailevan Carterin mukaan Baltian maat sekä Bulgaria, Romania ja Puola ovat suostuneet ottamaan kalustoa vastaan. Se koostuisi muun muassa panssarivaunuista ja tykistöaseista. Osa kalustosta sijoitetaan myös Saksaan.  

Venäjä on tuominnut julkisuuteen jo aiemmin vuotaneet amerikkalaisten suunnitelmat. Puolustusministeriön edustaja sanoi, että suunnitelma olisi toteutuessaan Yhdysvaltain "aggressiivisin toimi" sitten kylmän sodan.  

Yhdysvaltain suunnitelma on osa politiikkaa, jolla pyritään vakuuttamaan Venäjän uhkaamaksi itsensä kokevat Naton itäiset jäsenmaat siitä, että sotilasliitto on sitoutunut maiden puolustamiseen.  

Suunnitelmista aiemmin tässä kuussa uutisoineen New York Times -lehden tietojen mukaan kuhunkin maahan sijoitettaisiin etukäteen tarpeeksi kalustoa vähintään komppanian eli noin 150 sotilaan tarpeisiin. Viranomaislähteiden mukaan merkittävä osa kalustosta on jo nyt alueella.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot