Mainos
Mainos

Yhdysvallat tappoi taas islamisteja ohjuksella

Yhdysvallat tappoi ainakin neljä epäiltyä islamistitaistelijaa Pakistanin heimoalueella Afganistanin rajan tuntumassa keskiviikkona, kertoivat maan tiedustelulähteet. Taistelijat tapettiin miehittämättömästä lentokoneesta ammutulla ohjuksella Tabaissa lähellä Miranshahin kaupunkia.

Yhdysvallat on vähentänyt ohjusiskujaan heimoalueelle, mutta niitä ei olla lopettamassa kokonaan, koska ne ovat tiedusteluviranomaisten mukaan erittäin tärkeitä taistelussa Taleban-sissejä vastaan.

Yhdysvaltain ja Pakistanin suhteet ovat olleet hyiset sen jälkeen kun Yhdysvaltojen ohjusisku tappoi 24 pakistanilaissotilasta marraskuussa. Pakistan sulki iskun jälkeen kaikki Nato-joukkojen käyttämät huoltoreitit Afganistaniin, eikä niitä ole saatu avatuiksi. Joukkoja on sen jälkeen huollettu pidempien ja kalliimpien reittien kautta Venäjän ja Keski-Aasian kautta.

Yhdysvaltain ohjusiskuissa heimoalueelle on kahdeksan vuoden aikana saanut surmansa ainakin 1700 ihmistä.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme