Mainos
Mainos

Yhdysvallat toivottaa tervetulleeksi tiedon metallinpaljastimien poistamisesta al-Aqsan moskeijasta

Valkoinen talo on toivottanut tervetulleeksi tiedon Israelin päätöksestä poistaa metallinpaljastimet Temppelivuoren al-Aqsan moskeijan sisäänkäynneiltä. Asiaa kommentoi tiedotteessa Valkoisen talon tiedottaja Sarah Huckabee Sanders.

Sandersin mukaan Israel on poistanut metallinpaljastimet "huolimatta osoitetusta tarpeesta parantaa turvallisuutta".

– Yhdysvallat antaa aplodit Israelin ponnisteluille ylläpitää turvallisuutta samalla kuin (maa) yrittää vähentää jännitteitä alueella, hän jatkoi.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu päätti metallinpaljastimien poistosta maanantaina. Metallinpaljastimia alettiin poistaa varhain tiistaiaamuna.

Israelin viranomaiset asensivat metallinpaljastimet sen jälkeen, kun kolme Israelin arabia salakuljetti aseita moskeijaan ja ampui kaksi israelilaista poliisia. Palestiinalaiset ovat sanoneet, että metallinpaljastimia ei asennettu heidän turvallisuutensa takia. Heidän mukaansa Israel halusi vain kontrolloida moskeijaan sisäänpääsyä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme