Mainos
Mainos

Yhdysvallat torjuu Pohjois-Korean esityksen turvallisuustakuista

Yhdysvallat torjui tänään Pohjois-Korean viimeisimmän esityksen maiden välisestä hyökkäämättömyyssopimuksesta. Yhdysvallat sanoo, että Pohjois-Korean on luovuttava ydinaseohjelmastaan kriisin laukaisemiseksi.

Pohjois-Korean Kiinan-suurlähettiläs Choe Jin Su esitti aiemmin tänään turvallisuustakuita eli jonkinlaista hyökkäämättömyyssopimusta maiden välille. Choen mukaan Pohjois-Korea ryhtyy neuvotteluihin Yhdysvaltain kanssa vain, jos Yhdysvallat ei aseta niille ennakkoehtoja.

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottajan Richard Boucherin mukaan kyse ei ole hyökkäämättömyydestä vaan siitä, purkaako Pohjois-Korea ydinaseohjelmansa.

Pohjois-Korea ei Choen mukaan usko Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin lausuntoon, jonka mukaan hänellä ei ole suunnitelmia hyökätä Pohjois-Koreaan. Boucher vahvisti tänään, ettei Yhdysvalloilla ole aikeita tunkeutua Pohjois-Koreaan.

Etelä-Korean lisäksi Kiina on painostanut Pohjois-Koreaa diplomaattisen ratkaisun löytämiseksi kriisiin. Yhdysvaltain presidentti Bush taas arvosteli kovin sanoin Pohjois-Korean johtajaa Kim Jong Iliä, ja Yhdysvallat on jo aiemmin torjunut ajatuksen neuvotteluista.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme