Mainos
Mainos

Yhdysvallat uhkaa Venäjää uusilla pakotteilla

Yhdysvallat varoittaa Venäjää, että maalle saatetaan langettaa lisää pakotteita.

Syyksi pakotteisiin Yhdysvaltain valtiovarainministeriö mainitsee kaksi asiaa: tilanteen Ukrainassa sekä mahdollisen kauppasopimuksen Iranin ja Venäjän välillä.

Yhdysvaltain valtiovarainministeri väläytti pakotteita tavattuaan venäläiskollegansa.

Nato: Venäjällä Ukrainan rajalla 40 000 sotilasta

Naton mukaan Venäjä on sijoittanut Ukrainan vastaiselle rajalle 40 000 sotilasta, jotka voivat nopeasti siirtyä Ukrainan alueelle, jos käsky tulee. 

Sotilasliitto esitteli satelliittikuvia, joissa näkyy muun muassa Ukrainan rajan lähettyville sijoitettuja panssarijoukkoja, tykistöä ja ilmavoimia.

-Nämä joukot ovat erittäin suorituskykyisiä, korkeassa valmiustilassa ja, kuten kuvista näkyy, lähellä kulkureittejä, brittiläinen prikaatinkenraali Gary Deakin sanoi Naton päämajassa Belgian Monsissa.

Naton mukaan esitellyt satelliittikuvat on otettu maalis-huhtikuun vaihteessa.

Venäjä on kiistänyt Naton tiedot ja sanoo kuvien olevan viime vuoden elokuulta, jolloin sen joukot harjoittelivat Ukrainan rajan läheisyydessä.

Deakinin mukaan Nato ei suunnittele joukkojen lähettämistä sotilasliittoon kuulumattomaan Ukrainaan.

Nato on kuitenkin lähettänyt lisää hävittäjäkoneita itäisiin jäsenmaihinsa. Lisäksi amerikkalainen hävittäjäalus USS Donald Cook saapui torstaina Mustallemerelle, missä sen on määrä harjoitella yhdessä romanialaisten, bulgarialaisten ja turkkilaisten alusten kanssa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme