Mainos
Mainos

Yhdysvallat valinnut 23 iskukohdetta Afganistanissa

Yhdysvallat on kartoittanut iskukohteet ja myöntää iskujen osuvan todennäköisesti myös syyttömiin siviileihin.

Taleban

Yhdysvallat on valinnut iskukohteikseen 23 Osama bin Ladenin järjestön harjoitusleiriä Afganistanissa, kertoi Washington Times -lehti tänään. Lisäksi joitakin Talebanin asevarastoja ja sotakalustoa on valittujen kohteiden joukossa.

Kohteiksi valitut harjoitusleirit sijaitsevat eri puolilla Afganistania, mm. Kabulin, Jalalabadin ja Khostin kaupunkien lähistöllä sekä Uruzganin maakunnassa. Leirien tarkkaa sijaintia ei kerrottu.

Venäläiset ovat kertoneet YK:n turvallisuusneuvostolle, että terrorismista epäillyllä Osama bin Ladenilla on Afganistanissa kaiken kaikkiaan 55 harjoitusleiriä, toimistoa ja asuntoa.

Amerikkalaisten puolustusviranomaisten mukaan hyökkäyksen kohteina voi olla myös talebanien hallussa olevia MiG-21-hävittäjiä, panssarivaunuja, panssaroituja ajoneuvoja ja ilmatorjunta-asemia.

Washington Times kertoi lisäksi, että Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld oli kertonut äskettäin entisten hallintovirkailijoiden tapaamisessa, että kaavaillut sotilasiskujen uhreina on todennäköisesti myös sivullisia.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme