Mainos
Mainos

Yhdysvallat valmis auttamaan Jemeniä taistelussa al-Qaidaa vastaan

Yhdysvaltain Presidentti Barack Obaman neuvonantaja John Brennan on ilmoittanut Jemenin presidentille Ali Abdullah Salehille, että Yhdysvallat on valmis auttamaan Jemenin hallitusta terrorin vastaisessa taistelussa.

Brennan lisäsi, että yhteistyö terrorismia vastaan on nyt tärkeää. Hänen mukaan maiden olisi osallistuttava yhdessä viime päivien pommipakettitapausten tutkimiseen.

Epäilyttävät paketit löytyivät lentorahdin joukosta Englannissa ja Dubaissa, minkä seurauksena Jemenistä saapuneet lentokoneet joutuivat tarkastettaviksi Yhdysvalloissa. Pakettien takana epäillään olevan terroristijärjestö al-Qaidan tai Arabian niemimaalla toimivan tytärliikkeen.

Terroriuhka on saanut nyt myös Ranskan lentoliikenteen päälliköt varpailleen. Ranskan siviili-ilmailun viranomaiset (DGAC) ovat ilmoittaneet, että Ranska keskeyttää kaiken Jemenistä tulevan lentorahdin kuljettamisen toistaiseksi.

(MTV3 - AFP)

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme