Mainos
Mainos

Yhdysvallat valmis harkitsemaan lentokieltoaluetta Kyproksen ylle

Yhdysvallat on valmis harkitsemaan lentokieltoalueen perustamista Kyproksen ilmatilaan, jos sillä voidaan estää kyproksenkreikkalaisten aikeet sijoittaa venäläisvalmisteisia ilmatorjuntaohjuksia alueelleen.

Asiasta kertoi Yhdysvaltain puolustusministeri William Cohen tänään. Cohen sanoi kuitenkin, että lentokieltoalue olisi vain yksi mahdollisuus, jolla jännitystä Kyproksessa voitaisiin pyrkiä vähentämään. Hän tähdensi, ettei Yhdysvallat ole tehnyt mitään päätöksiä asiasta.

Cohenin mukaan tärkeintä olisi liennyttää Kyproksen kreikkalaisen ja turkkilaisen osan välistä jännitystä. Kyproksen kreikkalaisen osan presidentti Glafkos Klerides on lykännyt venäläisten S-300-ilmatorjuntaohjusten vastaanottamista marraskuuhun, jotta kiistaan voitaisiin löytää ratkaisu. Yhdysvallat katsoo, että ohjusten sijoittaminen heikentäisi Naton eteläisen siiven toimintaedellytyksiä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme