Mainos
Mainos

Yhdysvallat valmis viivyttämään Kosovon itsenäisyyttä

Venäjä on uhannut käyttää veto-oikeuttaan, jos ratkaisu ei sovi Serbialle.

Yhdysvallat on valmis viivyttämään ratkaisua Kosovosta useilla viikoilla tai kuukausilla, jos sillä tavoin saadaan mahdollisimman laaja tuki maakunnan itsenäisyydelle, ulkoministeriön tiedottaja kertoi tänään.

Kosovon pääministeri Agim Ceku vetosi Yhdysvaltoihin, jotta itsenäistymiselle asetettaisiin selkeä päivämäärä. Hän myös vihjasi jälleen, että maakunta voi julistautua itsenäiseksi, jos kansainvälinen yhteisö ei ryhdy toimeen.

- Koska Venäjä vastustaa, YK:n turvallisuusneuvosto on kyvytön päättämään Kosovon statuksesta, Ceku sanoi radiopuheessaan.

Turvallisuusneuvoston on odotettu äänestävän Serbiaan kuuluvan Kosovon tulevaisuudesta, mutta Venäjä on vaatinut lisäneuvotteluja. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi jälleen tänään, että Venäjä käyttää veto-oikeuttaan, jos ratkaisu ei sovi Serbialle.

Yhdysvallat on tukenut voimakkaasti YK:n erityislähettilään Martti Ahtisaaren esitystä, jonka mukaan albaanienemmistöinen Kosovo saisi itsenäisyyden. Maakunta on ollut YK:n hallinnassa vuodesta 1999 lähtien.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme